📺بررسی رسانه‌های ایران و سیطره طالبان

🎙حمید بوالی، خبرنگار و فعال حوزه افغانستان:

🔹بعد از حضور طالبان در افغانستان، برخی ابتدا گفتند طالبان عوض شده و آن طور که تصور می شود نیستند. بعدا گفتند طالبان قبلا هم خیلی عملکرد منفی نداشت و در نهایت مدعی شدند طالبان برای دولت ایران بسیار هم خوبست و در واقع در شب تاریک می‌گفتند روز است. این روند کم کم باعث یک رویکرد خیانت گونه شد.

🔹جریان رسانه‌ای ایرانی که به تطهیر طالبان پرداخت، دروغها و جعل واقعیتهای زیادی کرد، طوری که شاید طالبان هم تصور نمیکرد چنین اقداماتی درباره آن انجام شود.

🔹برخی رسانه های رسمی که بودجه حکومتی دارند، حتی اظهارات یک مرجع تقلید را که گفت طالبان چیزی که برخی فکر میکردند نبود و شیعه کشی کرد را سانسور کردند.

🔹برخی اهالی ایرانی رسانه، گزارش عملکرد صد روزه برای طالبان منتشر کردند. یا بند ممنوعیت فعالیت زنان در رسانه های افغانستان را در رسانه های ایرانی سانسور می کنند تا مخاطب ایرانی ذهنیت منفی پیدا نکند.

🔹ما برای آزادی اسرا با صدام هم مذاکره کردیم، اما صدام را تطهیر نکردیم. اقدامات رسانه ای برای توجیه همکاری برخی دستگاه های کشور با طالبان غیرحرفه ای بود. الان هم روند ناشیانه اعزام راویان و مستندسازان و گزارشگران به افغانستان برای تطهیر طالبان ادامه دارد.

🔹چرا در شبکه سه گفته شد مردم افغانستان از حضور طالبان راضی هستند؟ چیزی که ما در جامعه افغانستان دیدیم، این نبود، آنها برای حذف مردم آمدند. مردم افغانستان از گرسنگی تلف می شدند و طالبان مردم گرسنه را گروگان گرفته بودند، اما چرا این واقعیات و آوارگی ۵میلیون افغان در رسانه های ما منعکس نشد؟

🔹افزایش حضور مهاجرین در مناطق پایین شهر، با افزایش تقاضا برای مردم ایران هم مشکل ایجاد کرده است.

🔹ما در موضوع سوریه و عراق هم به مردم ایران و آن کشورها اهمیت نداده ایم و حذفشان کرده ایم. کسانی که واقعیات را دیدند و ساکت ماندند و کوتاهی کردند، در ریخته شدن خون بیگناهان شریک هستند.

 

🎙محمد صمصامی، فعال حوزه بین‌الملل:

🔸دغدغه ما این بود که واقعیت را نشان دهیم. اما فضاسازی زیادی شد و بعضی متهم به کار فرمایشی شدند، ادعا می‌شد اصلا نمی‌شود در افغانستان دوربین درآورد. اما ما می خواستیم واقعیت را نشان دهیم.

🔸ما با جمع متنوعی تلاش کردیم واقعیات را نشان دهیم و طبعا با دستگاه امنیتی که پرونده افغانستان را در دست دارد هماهنگی کردیم. بدون هماهنگی به پنجشیر رفتیم و جنایت طالبان را نشان دادیم و شواهد محکمه پسندی درباره کشتار آنها ارائه کردیم.

🔸من نوعا منتقد فعالیت رسانه های رسمی هستم. در فلسطین و عراق بسیار ضعیف عمل کردیم، با وجود این که هزینه مالی و جانی در عراق و سوریه کردیم، عملکرد بسیار ضعیفی داشتیم. مهم نوع روایت و تاثیرگذاری رسانه است.

🔸ادبیاتی توسط آقای جعفریان و دیگران علیه برخی مستندسازان مطرح شد که اینها جاسوسند و لشگری گسیل شده که با ابزارهای اقتصادی تطمیع شده اند و به جای انتقاد محتوایی، فضا را احساسی می‌کردند. ای کاش به جای برچسب زدن و تخطئه دیگران، روایتها را نقد می‌کردند.

🔸ما با مردم افغانستان داریم زندگی می‌کنیم، اما من به صداوسیما منتقدم که چرا روایتی از مرز نمی‌داد.

🔸ما در افغانستان و نقاط دیگر خلا روایت داشتیم و داریم
وقتی من به عنوان خبرنگار خارجی روایتی از افغانستان می‌کنم، باید وضعیت و موقعیت و محدودیتها را برای مخاطب توضیح دهم.

👈داوودزاده، دبیر گروه هنر انجمن اندیشه و قلم:
🔹 من ۶۰ روز در مرز میلک بودم.. رسانه های رسمی مثل صداوسیما می آمدند و فیلم می گرفتند و وقتی می‌گفتیم چرا این فیلمها را نمایش نمی دهید، می‌گفتند چون با روایتهای قبلی فرق دارد.

🎙یحیی آزادی، فعال حوزه افغانستان:

🔹رویکرد رسانه های ایران، باعث ایجاد ذهنیت منفی مردم افغانستان شد
 مهمترین سرمایه ایران، سرمایه اجتماعی در دل مردم کشورهای دیگر مثل مردم افغانستان است و روایت رسانه ای از قدرت گرفتن طالبان، به آن آسیب زد و هزاران تن از مردم کشور همسایه را از جمهوری اسلامی دور کرد.

🔹گفتمان امارت طالبان، مقابل گفتمان جمهوریت جمهوری اسلامی است و مردم افغانستان آن قدر از این رویکرد رسانه های رسمی ما متعجبند، می‌گویند شاید ایران چیزی می داند که از طالبان حمایت میکند و ما نمی‌دانیم!

🔹در این مدت حدود ۶۰۰هزار مهاجر افغانستانی وارد ایران شده اند و تلاش زیادی شده که در نقاط مختلف مثل ورامین و شریف آباد در هرجایی اسکان داده شوند و باید به آنها کمک کرد.

🔹در سالهای اخیر دانشجویان افغانستانی زیادی در دانشگاه های ایران درس می‌خواندند به امید اینکه در وزارتخانه ها و ارگانهای کشورشان مشغول کار شوند، اما حالا با قدرت گرفتن طالبان، بیشترین چیزی که آسیب خورده، امید این افراد است.

پربازديدترين برنامه ها

انتقاد پروازی از کم توجهی شیعه به فعل ائمه در مقابل حدیث

گزارش تصویری از مراسم رونمایی سايت و کتابهای جدید

دغدغه‌های اعضای انجمن اندیشه در حضور آیت‌الله هاشمی

نشست «موسیقی؛ ممنوع یا مشروع؟» برگزار می شود

آئین رونمایی از کتابهای دکتر دبیری مهر

معرفی نامزدهای تصدی هیات مدیره و بارزسی انجمن

تلفيق نظريات علوم انسانی و واقعيات عينی رمز اثرگذاری كتابهای موفق است

گزارش تصویری نشست سالانه انجمن و مراسم ضیافت افطار

گزارش تصویری نشست «منشور حقوق شهروندی

گزارش تصویری نشست «ناگفته‌هایی از آغاز جنگ»

گزارش تصویری «علل عدم پایایی نظام حزبی در ایران»

بزرگ‌نمایی درباره نسبت روایات مخالف و موافق موسیقی

گزارشهای تصویری

اطلاعات تماس

 تلفن دفتر مرکزی: 021-77641180
 شماره دورنگار: 021-77654703
 آدرس: تهران، سه راه طالقانی، خيابان خواجه نصير، كوچه مفيدی، پلاك يك، مجتمع مفيد، واحد 17
کدپستی: 6116631191
شبکه های اجتماعی:  

   

Template Design:Dima Group