مراسم رونمایی از سه كتاب امیر دبیری مهر، پژوهشگر علوم سیاسی با عنوان های ملك سلطانی و نگین سلیمانی، فرزانگی و جهان داری و خردمندی و پارسایی عصر دیروز در فرهنگسرای رسانه و شبكه های اجتماعی برگزار شد.
در این مراسم كه با حضور اصحاب رسانه و فرهنگ و با همكاری فرهنگسرای رسانه و انجمن اندیشه و قلم برگزار شد دكتر سید مجید حسینی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیر عامل باغ كتاب، دكتر نورالله مرادی پژوهشگر مطالعات فرهنگی و دكتر حجت الله عباسی پژوهشگر مدیریت رسانه در باره مولف، كتابها و مسایل روز ایران سخنرانی كردند. دكتر سید مجید حسینی در این مراسم با اشاره به اینكه نویسنده كتابهای مذكور سعی كرده مباحث خود را ناظر به آینده طرح و تحلیل كند گفت : این اقدام در جامعه ای صورت گرفته كه متاسفانه بجای امروز و آینده بیشتر در گذشته زندگی می كند. یا بر گذشتگان می گرید و یا به شكوه گذشتگان افتخار می كند. از این رو هیچ وقت به حال و امروز خود نمی اندیشد و در نتیجه آینده ای هم پیش رو نخواهد داشت. زیرا آینده جمع جبری لحظه های كنونی ماست نه چیز دیگر. بنابراین در چنین جامعه ای از آینده گفتن و برای آینده فكر كردن و قلم زدن ارزشمند و تاثیرگذار است.
وی با اشاره به شخصیت معتدل نویسنده آثار رونمایی شده در مراسم گفت:آقای دبیری مهر مكرر در كتاب دغدغه های چهارگانه عدالت، آزادی، رفاه و امنیت را طرح و برای تقویت آنها بحث می كند كه البته اینها چهار گفتمان غالب سیاسی ایران در دوران مدرن بوده و هست، اما باید به این مهم هم توجه كنیم كه این گفتمان ها همگی موجب غفلت ما از طبیعت و محل زیست انسانی ما شده اند و امروز و فردا همین طبیعت با بی آبی و گرما و خشكسالی و آلودگی هوا به جنگ ما خواهد آمد و فضای زیست ما را تنگ خواهد كرد. مگر آن كه به این گفتمان هم توجه كنیم. وی با اشاره به اینكه گذشته گرایی افراطی موجب ترس و اضطراب از آینده شده گفت: در مسایل اخیر ارزی همین نگرانی بیش از حد، موجب رفتارهای نامعقولی شد كه تبعات بی تدبیری ها را بیشتر كرد.
دكتر مرادی نیز در این مراسم با تاكید بر اینكه نویسنده آثار رونمایی شده همواره در مقالات و نوشته ها و سخنرانی ها دغدغه رفاه مردم و كارامدی دولت را داشته و دارد افزود: در مباحث مطرح شده در این سه كتاب، تلاش شده زمینه های نظری افزایش اقتدار نظام سیاسی در راستای ارتقای رفاه مردم و توسعه همه جانبه مطرح شود و رویكردهای تك سویه به توسعه به شدت نفی و رد شده است.
دكتر عباسی نیز در این مراسم با اشاره به دانش آموختگی دكتر دبیری مهر در علوم سیاسی و دو دهه كنش رسانه ای او در ایران و فهم به روزی كه از فضای بین الملل دارد افزود: توجه نویسنده به اهمیت رسانه ها و ارتباطات نوین در فهم مسایل سیاسی و امنیتی و فرهنگی از نقاط قوت این آثار است. دكتر عباسی با تاكید بر اینكه در جهان امروز تنها كتابهایی مورد استقبال قرار می گیرند كه بتوانند بین نظریه های علوم انسانی و واقعیتهای جامعه پیوند برقرار كنند افزود: آثار قبلی دكتر دبیری مهر و كتابهای جدید او هیچ گاه در فضای انتزاعی نبوده و همواره ضمن برخورداری از مبانی علمی و نظری ناظر به دردها و مشكلات و مسایل جاری جامعه بوده است.
در ابتدای این مراسم نیز دكتر امیر دبیری مهر مولف آثار رونمایی شده در مراسم ضمن معرفی كتابهای سه گانه خودو اینكه این آثار محصول پژوهشهای ١٥ سال اخیر او در حوزه های سیاسی، رسانه ای، فرهنگی و اجتماعی و امنیتی است گفت : در همه جوامع مسایل و مشكلات وجود دارد. فقط برخی كشورها سازوكار فهم و تحلیل مشكلات را دارند و سیاست مداران شان دانش و جرات انتخاب بهترین تصمیم از میان راه حل های كارشناسی را دارند؛ از این رو توسعه یافته اند. اما برخی كشور ها نه درك و شناخت درستی از مشكلات خود دارند و نه اجازه ارایه راه حل ها را توسط متخصصان می دهند و از همه دردناك تر اینكه سیاستمداران آنها قدرت انتخاب گزینه كارشناسی برتر و بهتر را برای تامین امنیت و منافع ملی ندارند و در نتیجه وضعیت این كشورها همیشه در بحران و شبه بحران است.