رییس و اعضای هیأت مدیره انجمن اندیشه و قلم با حجت السلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی دیدار و گفت وگو کردند.
در این دیدار که روز دوشنبه 30 فروردین ماه در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد انجام شد در ابتدا دکتر امیر دبیری مهر رییس هیات موسس و رییس هیات مدیره انجمن اندیشه و قلم با اشاره به فعالیت های ارزشمند انجمن در 6 سال گذشته برای رونق بخشیدن به اندیشه ورزی و گفت وگاو نخبگان و صاحب نظران در فضای سیاست زده ایران گفت : محور اصلی فعالیت های انجمن بر عهده جوانان تحصیل کرده ، نخبه ، متعهد و دلسوزی است که تعالی فکری و فرهنگی در ایران عزیز دغدغه اصلی آنهاست . دکتر دبیری مهر با اشاره به دیدارهای مستمر انجمن با متفکران و صاحب نظران حوزه و دانشگاه بدون در نظر گرفتن گرایش های سیاسی آنها افزود: جامعه ما به گفت وگو و تعامل بین صاحب نظران و اندیشمندان فراتر از خط کشی های متعارف سیاسی نیاز دارد و انجمن اندیشه و قلم در قالب گروه های علمی ده گانه در شاخه های متنوع علوم انسانی در راستای تحقق این مهم تلاش می کند. او با اشاره به دیدارهای مستمر انجمن با مراجع فکری و دینی و علمی در کشور گفت : دیدار با آیت الله جوادی املی ، دکتر داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، حاج حسن آقای خمینی و دیگران برآمده از نگاه جامع و وسیع انجمن به نخبگان فکری و اندیشه ای در ایران است .
رییس هیات مدیره انجمن اندیشه و قلم همچنین برای همکاری انجمن با دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه های مشترک و مورد علاقه طرفین با تکیه بر اعضای جوان و با انگیزه و متخصص انجمن اعلام امادگی کرد. حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه حضور جوانان در هیأت مدیره انجمن اندیشه و قلم نشان دهنده پیشگامی این انجمن در گام دوم انقلاب اسلامی است گفت : من هم معتقدم در زمانه حاضر برای تولید علم و ترویج کرسی های نظریه پردازی بیش از هر چیز به گفت وگو با صاحب نظران و نقد عالمانه و منصفانه دیدگاه های آنها هستیم و امیدوارم انجمن اندیشه و قلم بتواند در این مسیر گام های بلندی بردارد. دکتر خسرو پناه با اشاره به گفت گوی اخیر خود با آیت الله علوی بروجردی که بازتاب وسیعی در رسانه های داخلیداشت اشاره کرد و افزود: متاسفانه بسیاری از استادان حوزه و دانشگاه از گفت وگو های رودر رو و نقد و مناظره های علمی پرهیز می کنند و ان را خلاف منزلت علمی خود می دانند در حالی که سنت فکری وعلمی در فرهنگ ایرانی و اسلامی نشان می دهد رشد و مانایی علمی در گرو این مناظره ها و مباحثات با رعایت احترام متقابل است ؛ برای مثال الان در خصوص حکمرانی اسلامی بین آیت الله محسن اراکی و آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی اختلاف نظرهایی وجود دارد و بهترین کار ایجاد فضایی برای گفت وگوی طرفین و نقد نظرات یکدیگر است .
استاد حکمت اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه افزود : البته می توان در مواردی این مناظرات را بصورت انفرادی هم برگزار کرد، یعنی انجمن فضایی را برای طرح دیدگاهی از ناحیه صاحب نظری مثل آقای سروش محلاتی فراهم کند و در نشست دیگری متفکر منتقد و حتی مخالفی ، نظریه استبداد دینی ایشان را نقد کند؛ هر چند اگر طرفین به مناظره حضوری بپردازند مفید تر خواهد بود. معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به حضور 2 هزار عضو هیأت علمی در رشته های علوم انسانی و هنر در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: 500 نفر از این اعضای هیأت علمی در مرتبه دانشیاری و استاد تمامی هستند و ما تمایل داریم کرسی های نظریه پردازی در دانشگاه آزاد با محوریت این استادان رونق یابد و انجمن اندیشه و قلم می تواند در این حوزه همیار دانشگاه آزاد اسلامی باشد. در این دیدار که اقایان ستایشی و امیری از دیگر اعضای هیأت مدیره انجمن اندیشه و قلم هم حضورداشتند اقای ستایشی معاون پژوهشی انجمن پیشنهاد کرد انجمن و دانشگاه آزاد در محورهای زیر تفاهم نامه همکاری امضا کنند.
۱. برگزاری نشستهای اندیشهای و سمینارها و همایشهای پژوهشی متناسب با فعالیتهای مراکز پژوهشی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی همچون مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین مرکز فرهنگی دانشگاهی امام و انقلاب اسلامی این دانشگاه.
۲. برگزاری مشترک درس گفتارهای آموزشی و پژوهشی مرتبط با گروههای مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر
۳. همکاری در تشکیل هیأتهای اندیشهورز در حوزه علومانسانی و هنر
٤. تأمین نیروی انسانی پژوهشگر و متخصص در گروههای تخصصی مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر
۵. همکاری در ایجاد گروههای علمی بیشتر در مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر
٦. پژوهش در موضوعات مرتبط با کرسیهای ترویجی و تخصصی و همچنین برگزاری آن توسط انجمن
۷. همکاری در تألیف کتاب و نشریات مرتبط با حوزه علوم انسانی و هنر
در انتها دکتر خسروپناه ابراز امیدواری کرد با همکاری اقای دکتر حیدری معاون ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد امضای تفاهم نامه پیدا اجرایی پیدا کند و پیشنهادهای مذکور عملیاتی شوند.